Медици излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването. Лекари, медицински сестри

...
Медици излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването. Лекари, медицински сестри
Коментари Харесай

Медици излязоха на протест пред МЗ - хвърлят жълти стотински

Медици излязоха на митинг пред Министерство на опазването на здравето. Лекари, медицински сестри и водачи на коли за спешна помощ от центровете за незабавна помощ са недоволни от състоянието на здравната система.

Поводът за протестните действия е обвързван с приетите нови правила за спомагателни хонорари, които действително водят до фрапантно понижаване на възнагражденията на заетите по време на оповестеното изключително състояние.

Медиците хвърляха монети пред входа на здравната институция. Много от тях се оплакаха, че от май не са получавали добавката от 1000 лева, която се дава на работещите на първа линия.

" Новата методика е последна унизителна, тя е гавра с екипите на незабавната помощ. Година и половина екипите ни работят в тежка конюнктура, болестта е на всички места към нас, дебни ни зад всеки ъгъл. Това не са пари, които ни се дават за направените месеци, а са пари за риска, на който са подложени екипите ни ", съобщи една от протестиращите.

Медиците обявиха, че дават 1 седмица на здравните власти да подхващат нужните ограничения, в противоположен случай протестът им ще стане непрекъснат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР